Telefoon:
086 - 877 00 99

Kantooradres: (geen showroom)
Nieuwgracht 4-04
3763LB Soest

23 mei – Informatiemarkt Bewust Wonen Soest

23 mei, Informatiemarkt Bewust Wonen Soest

Informatiemarkt
Tijdens de informatiemarkt wil de gemeente Soest, met name senioren, bewust maken van de mogelijkheden om hun woning zelf aan te passen en informatie geven over diverse producten en diensten ‘in en om de woning’. Alle inwoners van de gemeente Soest worden via social media en kranten geïnformeerd over deze campagne. Er is gekozen voor twee pilotwijken, ’t Hart en Soestdijk, waar de campagne extra onder de aandacht gebracht wordt. In deze twee wijken ontvangen alle inwoners van 65 jaar en ouder een brief waarmee zij voor de informatiemarkt worden uitgenodigd.

Langer zelfstandig wonen
De informatiemarkt is de aftrap van de campagne Bewust Wonen Soest. Inwoners worden bewust gemaakt om na te denken over de vraag: wil en kan ik in de toekomst in mijn huidige woning blijven wonen of is het beter om te verhuizen? Als ik wil blijven wonen, welke mogelijkheden zijn er dan om mijn woning aan te passen? Bijvoorbeeld: verlagen van drempels, betere houvast bij de trap, verlichting of het aanpassen van de badkamer en het toilet. De campagne bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een website, het beschikbaar stellen van de blijverslening en huisbezoeken door vrijwillige adviseurs via de SWOS. Deze adviseurs geven mensen persoonlijk woonadvies op maat. Binnen de campagne Bewust Wonen Soest is ook aandacht voor duurzaamheid in samenwerking met Energie Actief Soest.

Programma:
De informatiemarkt is doorlopend van 15.00 tot 20.30 uur in de school.
· Workshops over de campagne Bewust Wonen Soest, brandpreventie, gemeente (Wmo en blijverslening), Portaal (ZAV-beleid, wooncoach, inschrijven als woningzoekende).

Locatie:
Prins Willem Alexanderschool
Beetzlaan 48
3762CG Soest

Tijden:
van 15:00 tot 20:30 uur