Telefoon & WhatsApp:
085 - 8770099 / 06 - 45180080

Kantoor: (PLEQUE)
Nieuwegracht 4-04, 3763LB Soest

Nieuw: prepaid SOS horloges

Personenalarmering werkt op verschillende manieren. Bij een pols- of halszender kan er zowel op de rode knop op de zender gedrukt worden als op het personenalarm zelf, waarna er een melding uitgaat naar een zorgcentrale. Deze kan direct de nodige gegevens inzien en contact leggen via het apparaat. Deze vorm van personenalarmering zien we steeds minder vaak, vooral omdat de gebruiker gebonden is aan één locatie: thuis.

Mobiele personenalarmering kan worden bevestigd aan bijvoorbeeld een riem, polsband of ketting. Een druk op de knop zorgt voor onmiddellijk contact met een zorgcentrale of een telefoonnummer naar keuze (bijvoorbeeld een familielid en/of mantelzorger). De locatie van de persoon in nood kan direct worden getraceerd via een website of een app, waarna er direct gereageerd kan worden.

Een senioren alarm horloge kan levens redden. Sommige alarmknop systemen bieden de mogelijkheid een veilige zone in te stellen. Als deze verlaten wordt, wordt er een melding gestuurd naar een contactpersoon en kan deze zo snel mogelijk reageren op het persoonsalarm. Dit is bijvoorbeeld maken bij dwalen als gevolg van dementie.

Waar is een alarmhorloge / alarmknop voor?

Personenalarmering is speciaal gemaakt zodat er altijd een alarmknop beschikbaar is waarmee om hulp geroepen kan worden, bij bijvoorbeeld een valpartij. Door het indrukken van het personenalarm wordt er contact gemaakt met een contactpersoon zodat deze zo snel mogelijk adequaat kan reageren. Personenalarmering is ook mobiel verkrijgbaar voor personen die regelmatig buitenshuis zijn. Door deze te dragen aan bijvoorbeeld een riem of polsbandje, kan een persoon altijd alarm slaan, waar hij ook is, en kan dit ook onmiddellijk getraceerd worden naar de juiste locatie. Dit kan voor meer vrijheid en zelfstandigheid zorgen voor senioren.

Prepaid of abonnement?

Veel senioren noodoproephorloges werken in combinatie met een klein abonnement. Hierdoor hoeft u nooit in de gaten te houden of er nog voldoende saldo beschikbaar is om te kunnen alarmeren en bent u verzekerd van maximale zekerheid. LifeWatcher is één van de voordeligste aanbieders wanneer we kijken naar kosten per maand, al vanaf € 3,50 per 30 dagen.