Telefoon & WhatsApp:
085 - 8770099 / 06 - 45180080

Kantoor: (PLEQUE)
Nieuwegracht 4-04, 3763LB Soest

Ook wij werken zoveel mogelijk thuis

Het kabinet grijpt hard in om de snelle groei van het aantal coronabesmettingen te stoppen. Vanaf dinsdagavond 18.00 uur wordt het leven in heel Nederland voor drie weken verder aan banden gelegd, kondigde premier Mark Rutte maandag in een vervroegde persconferentie aan. De situatie rond het coronavirus in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is inmiddels “ernstig”, en maakt hard ingrijpen noodzakelijk. Rutte stelt daarnaast vast “dat veel andere regio’s ook die kant opgaan”.

,,Het aantal besmettingen loopt zo snel op dat we dreigen achter het virus aan te lopen”, aldus Rutte. Daarom neemt het kabinet landelijk maatregelen om het virus te stoppen. Die worden vandaag (29/09/2020) om 18.00 uur van kracht, en blijven drie weken gelden.

THUISWERKEN Een aantal maatregelen was eerder op de dag al uitgelekt. In de horeca moeten de lichten om 21.00 uur aan en gaat de tent een uur later dicht. Verder moet thuiswerken de norm worden. Werkgevers die er niet aan meewerken riskeren uiteindelijk zelfs tijdelijke sluiting van twee weken, als het kantoor een besmettingsbron wordt. Werkomgevingen worden momenteel met grote inspanning aangepast voor werken op anderhalve meter afstand. ComfortAdvies was al ingericht op ‘hybride’ werken: gedeeltelijk thuis en op kantoor. De komende weken zullen al onze medewerkers voornamelijk werken vanuit huis.

GROEPEN Binnen mogen nog maar dertig personen samen zijn. Thuis wordt aangeraden nog maar drie gasten te ontvangen (kinderen tot 13 jaar vallen hier niet onder). De groepsgrootte buiten gaat naar maximaal 40 personen. Er gelden wel een aantal uitzonderingen zoals bij demonstraties, culturele instellingen, dierentuinen en bedrijven. Vorige week gaf het kabinet al aan scholen zo lang mogelijk open te willen houden.

WINKELS Daarnaast worden er maatregelen genomen in winkels. In de Randstad geldt het advies een mondkapje te dragen. Dat is geen plicht, maar winkeliers mogen klanten die geen mondkapje (willen) dragen wel weigeren. Aan het OMT vraagt het kabinet verder een advies over bredere inzet van mondkapjes. Aan het OMT vraagt het kabinet verder een advies over bredere inzet van mondkapjes. En supermarkten worden verplicht om twee per dag een uurtje in te lassen voor kwetsbare groepen. 

Voor alle zogenoemde contactberoepen gaat een registratieplicht gelden. Bijvoorbeeld kappers moeten dus, net als horecagelegenheden, aan hun klanten vragen om contactgegevens achter te laten.

SPORT Bij alle sportwedstrijden (prof, amateurs en jeugd) is drie weken lang geen publiek toegestaan. ,,Het is niet dat de sector het slecht doet”, zei premier Mark Rutte over de sportbranche. ,,Maar we hebben het virus niet voldoende kunnen terugdringen. Alle spelers, profs en amateurs, en toeschouwers leiden tot veel reisbewegingen en sociale contacten. We kunnen blijven sporten, maar even zonder aanmoedigingen vanaf de kant en de tribunes. De sportkantines gaan dicht.”

VAKANTIE Mensen wordt gevraagd zo weinig mogelijk te reizen. Je mag wel op herfstvakantie gaan, zei Rutte. ,,Als je wilt uitpuffen moet dat kunnen.” Maar eenmaal op je vakantielocatie blijf je daar en ga je bijvoorbeeld niet “funshoppen”.

GEDRAG ,,We doen ons best, maar het virus doet het beter”, zei Hugo de Jonge over de maatregelen. ,,Het zijn stevige maatregelen, maar die gaan het virus er niet onder krijgen. Dat doen we namelijk zelf, met ons gedrag kunnen we het virus beteugelen.”

BASISREGELS Beide bewindslieden benadrukten dat mensen zich aan de basisregels moeten houden. Dat gebeurt nu onvoldoende. Daarom probeert het kabinet het aantal contactmomenten van mensen te beperken. Als het niet werkt moeten we terug naar de lockdown van maart, waarschuwde zorgminister Hugo de Jonge.

MONTAGE- EN INSTALLATIESERVICE Om de veiligheid van u en onze installateurs te garanderen hanteren we momenteel extra veiligheidsmaatregelen. Heeft iemand bij u thuis klachten zoals hoesten, verkoudheid of koorts? Onze monteurs kunnen pas bij u komen nadat iedereen minimaal 3 dagen klachtenvrij is. Heeft u al een afspraak gepland neemt u dan contact op met onze klantenservice om een veiliger moment in te plannen. Tijdens ons bezoek hanteren wij de volgende basisregels:

  • Zorg rondom de plek waar wij de montage- of installatie moeten uitvoeren voor minimaal 3 vierkante meter aan vrije en gedesinfecteerde werkruimte;
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van onze installateurs;
  • Op momenten dat de 1,5 meter afstand niet kan worden gewaarborgd – bijvoorbeeld tijdens de uitleg over uw nieuwe telefoon – draagt onze monteur een mondneusmasker;
  • Zorg dat er niet meer dan 2 personen in dezelfde ruimte zijn. Is onze installateur bijvoorbeeld bezig met de installatie in de huiskamer? Dan kunt u meekijken, maar uw huisgenoot moet even iets anders gaan doen.

Met elkaar, voor elkaar. Blijf gezond!

Bron: BaarnscheCourant.nl