Badkamer verbouwing

Badkamer verbouwing

 3.500,00

  • Vergroot uw eigen comfort & veiligheid
  • Luxe, duurzame afwerking, volledig naar wens
  • Echt verbouwen, niet in één dag klaar (!)

Gratis verzending vanaf € 75,- (anders € 4,99)

  • Advies? Bel 085 – 877 00 99
  • Eigen montage- en installatieservice
  • Werkgebied Amersfoort + 25KM
  • Sinds 2011 actief, jarenlange ervaring

Een veilige badkamer is misschien wel de belangrijkste woningaanpassing als we ouder worden. Persoonlijke hygiëne is belangrijk, maar niet alle onderdelen van een standaard badkamer zijn even veilig. Zo moet u zich op voldoende plaatsen veilig kunnen vasthouden en dient er ook op andere manieren rekening te zijn gehouden met uw beperking of handicap. ComfortAdvies helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes en het uitvoeren van de complete verbouwing. Dankzij een team aan zeer ervaren vaklieden waar wij al vele jaren mee samenwerken kunnen wij zorg dragen voor maximaal comfort en veiligheid in uw badkamer.

Veiligheid in uw badkamer vergroot met hulpmiddelen
Als we jong zijn, is een bad misschien wel het belangrijkste onderdeel van de badkamer. Daarin komen we ultiem tot rust en kunnen we bijkomen van een drukke werk- of weekenddag. Maar voor senioren is een bad helemaal niet meer zo handig. U moet met veel moeite over de rand stappen – als dat überhaupt nog lukt en ook het bedienen van de kranen gaat u niet meer zo makkelijk af als voorheen. Het bad eruit en een inloopdouche erin is vaak de eerste en de belangrijkste aanpassing die wordt doorgevoerd in de seniorenbadkamer. Maar er zijn veel meer mogelijkheden om uw badkamer veiliger te maken.

Wij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een adviesgesprek, situatie schets en prijsopgave. Verbouwingen starten vanaf € 3.500,- maar onze adviseur zal altijd een specifieke prijsopgave maken voor uw situatie en wensen. Een aantal opties waar u rekening mee kunt houden bij het verbouwen van uw badkamer zetten we hieronder voor u op een rij:

Antislipcoating
Kies voor een douchebak met een antisliplaag of laat uw huidige douchebak behandelen met een antislipcoating. Hierdoor neemt de kans op een glijpartij onder de douche aanzienlijk af. Kies voor een coating die tevens antibacteriële bescherming biedt, uit het oogpunt van een goede hygiëne.

Beugel rond de wastafel
Gebruik de wastafel niet als steun, bijvoorbeeld om vanuit een stoel op te staan. Daar is deze niet op gebouwd. Aan een speciale beugel rondom uw wastafel kunt u zich veilig vasthouden of omhoog duwen.

Douche-wc
Ultiem comfort biedt een wc met onderdouche, ook wel Japans toilet of douche-wc genoemd. Door middel van een warme waterstraal wordt uw onderlichaam gereinigd. Na de toiletgang bent u zo weer helemaal fris, ook als u fysiek niet in staat bent toiletpapier te gebruiken. Met een wc met onderdouche voorzien van een föhn, wordt uw onderlichaam na het reinigen direct weer drooggemaakt.

Douchestoel of douchekruk
Een losse douchestoel of douchekruk is te gebruiken om zittend een douche te nemen. Een verrijdbare douche-toiletstoel kan worden gebruikt om een douche te nemen én gebruik te maken van het toilet.

Douchezitje
Om niet staand te hoeven douchen, kan een douchezitje uitkomst bieden. Een opklapbaar, aan de muur bevestigd, zitje kan eenvoudig worden uitgeklapt, zodra u van de douche gebruik wil maken. Wil een ander wél staand douchen, dan kan deze het zitje weer eenvoudig in verticale stand brengen. Zo hoeft u niet onnodig te slepen met een stoel. Kies voor een douchezitje met opklapbare pootjes voor extra stevigheid en veiligheid.

Inloopdouche
Een inloopdouche is misshcien wel de bekendste en meest doorgevoerde aanpassing in een veilige seniorenbadkamer. Het is niet alleen veilig en comfortabel, maar ziet er ook nog eens fraai uit.

Onderrijdbare wastafel of rolstoelwastafel
Een onderrijdbare wastafel is speciaal geschikt gemaakt voor gebruik vanuit een rolstoel. Niet alleen is de wasbak verlaagd (en daarmee ook de spiegel), het sifon van de wasbak is minder bol, om ruimte voor een rolstoel te creëren. Voor een veilig gebruik van een onderrijdbare wastafel is het van belang om de watertoevoer en het sifon af te schermen, zodat u niet tegen een hete waterleiding aanstoot.

Opklapbare beugel
Een beugel naast het toilet kan u helpen bij het gaan zitten of opstaan. Maar als u eenmaal staat, kan deze ook danig in de weg zitten. Een opklapbare wandbeugel wordt aan de muur bevestigd. Deze geeft steun waar nodig en wordt opgeklapt om niet langer in de weg te zitten. Let bij het bevestigen op dat de muur waarop de beugel wordt bevestigd, voldoende steun geeft. Een gipsen wandje bijvoorbeeld is ongeschikt om een beugel op veilige wijze aan te bevestigen.

Thermostatische mengkraan
Ook wel thermostaatkraan of thermostaatmengkraan genoemd. Een kraan waarbij het watervolume en de watertemperatuur apart ingesteld kan worden. Vaak is er aan de temperatuur een maximum gesteld, zodat u zich niet brandt. Om legionellagevaar af te wenden, kan een zorgverlener de temperatuurbegrenzer tijdelijk afkoppelen, waardoor het mogelijk is de kraan door te spoelen met water van een hogere temperatuur. Hierna wordt de temperatuurbegrenzer dan weer aangekoppeld.

Verlengde glijstang
Als alternatief voor een wandbeugel bij de douche kunt u ook een (verlengde) glijstang laten monteren. Deze dient op de eerste plaats om de douchekop aan te bevestigen, maar kan tevens dienstdoen om u aan vast te houden onder de douche. Voorwaarde is dan wel dat de glijstang stevig verankerd is in de muur, bestand is tegen de kracht van een dreigende glijpartij en voldoende grip biedt.

Verlengde spiegel of kantelspiegel
Een extra lange spiegel is een uitstekende oplossing voor zowel staand als zittend gebruik. Een alternatief is een kantelbare spiegel die in de voor u gewenste stand kan worden geplaatst. Eventueel kan zo’n kantelspiegel zijn voorzien van een hendel, waardoor de spiegel ook vanuit een zittende positie te gebruiken is.

Verstelbare wastafel
Maakt u zelf gebruik van een rolstoel, of maakt een van uw huisgenoten dit,? Dan kan een in hoogte verstelbare wastafel uitkomst bieden. De lage stand kan dan worden gebruikt door de minder-valide persoon, terwijl de hoge stand bestemd is voor de overige huisgenoten. Aan een verstelbare wastafel is idealiter ook een spiegel gekoppeld, die meeschuift.

Vlakke douchevloer of douchebak
Een douchebak met een lage instap of beter nog: een volledig obstakelvrije douchevloer zorgt ervoor dat u ook met fysieke beperkingen gebruik kunt maken van de douche. Bovendien vinden veel mensen deze badkameraanpassing fraai ogen.

Wandbeugel
Voor extra grip in bijvoorbeeld de badkamer, op het toilet of naast het bed kunt u wandbeugels laten monteren. De specialist zorgt ervoor dat deze beugels op strategische plaatsen worden vastgezet, zodat u steun vindt op het moment dat u bijvoorbeeld moet opstaan vanaf het toilet of bij de wastafel.

Wastafelmengkraan met verlengde arm
Om vanuit een rolstoel of een andere zittende positie toch de wastafelkraan te kunnen bedienen, is het mogelijk deze uit te voeren met een verlengde bedieningsarm. In bepaalde gevallen is de bedieningsarm uitgevoerd als een open draad. Hierdoor is het extra gemakkelijk de arm vast te pakken en te bedienen.