Winkelmand

Over ons

Normaal gesproken noemen we in Nederland iemand vanaf 65 jaar een "oudere", maar:
Is dit nog steeds gerechtvaardigd?

De levensverwachting van 65-jarigen in Nederland neemt al sinds 1950 toe. Destijds leefden 65-jarigen gemiddeld nog 14,3 jaar. Nu ligt het gemiddelde al boven de 20 jaar. Verwacht wordt dat vanaf 2060 mensen nog eens 5 jaar ouder worden. Mensen van 70 hebben nu dezelfde levensverwachting en dezelfde gezondheid als 65-jarigen in het verleden. Dus op bevolkingsniveau lijkt het redelijk om 70 te labelen als het nieuwe 65. “Het zou goed kunnen dat we daar officieel naartoe gaan ja”, zegt Dick ter Steege van het CBS. “De komende jaren zal de levensverwachting blijven stijgen.” 

Een ruime meerderheid van de zelfstandig wonende 55-plussers denkt dat hun woning op dit moment geschikt is om bij gezondheids- of ouderdomsklachten in te blijven wonen. Mocht de woning in de toekomst (toch) niet geschikt blijken, dan willen de meeste 55-plussers de woning liever aanpassen dan verhuizen. Dit blijkt uit het onderzoek Belevingen 2019 van het CBS.

Senioren Society helpt mensen die hun woning wensen aan te passen graag bij het maken van de juiste keuzes.

Waar onze reis begon

In 2016 met Betsy de Keizer

Een mensen-mens, dat is hoe Betsy de Keizer zichzelf zou omschrijven. Zij zet zich al jarenlang actief in voor de samenleving van haar eigen woonplaats, Nieuwegein.

“Soms wordt er op evenementen of lezingen voorgelezen wat ik allemaal heb gedaan voor Nieuwgein en dan word ik er weer aan herinnert dat ik dat ook nog heb gedaan.” aldus Betsy.

Een huis kopen of verkopen? Betsy heeft alles al eens gezien

De Keizer Makelaars Nieuwegein

Betsy de Keizer kwam in de jaren ’70 van Rotterdam naar Nieuwegein en startte daar een makelaarskantoor op genaamd De Keizer. Zij zet zich, al bijna 50 jaar, onder andere in voor het ontwikkelen van zelfstandige woningen voor ouderen. 

“Gelukkig kunnen we ons huis vandaag de dag zodanig aanpassen dat we tot op hoge leeftijd thuis kunnen blijven wonen, ook als de ongemakken toenemen. Er zijn veel handige hulpmiddelen, die het mogelijk maken dat we geen – of pas veel later – thuiszorg nodig hebben.” vertelt Betsy verder. 

Betsy laat mensen graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn, senioren hebben volgens haar soms geen idee.

Bewustwording creëren bij senioren

De charme van het ouder worden

“Één van de belangrijkste dingen die ik momenteel doe, is door het hele land lezingen geven over de charme van het ouder worden. Senioren moeten wakker gemaakt worden, er zijn zoveel mogelijkheden waardoor langer thuis blijven wonen mogelijk wordt, ik laat zien welke mogelijkheden er nu al zijn.

Deze mogelijkheden zullen in de toekomst verder uitbreiden en ons in staat stellen om tot op zeer hoge leeftijd zelfstandig thuis te blijven wonen met behoud van kwaliteit van leven.” zo beëindigd Betsy haar betoog.

Alle informatie op één plek online

Kennis, ervaring & beleving op één plek

“Tijdens en na afloop van mijn lezingen willen mensen vaak weten waar ze meer informatie kunnen vinden over de behandelde onderwerpen in mijn lezing. Omdat het voor mij onmogelijk is om van ieder product een folder mee te nemen en uit te delen heb ik een website laten bouwen.”

Hiernaast ziet u de eerste versie van deze website, het doel van Senioren Society is nog steeds gelijk aan de slogan waar in 2016 mee is gestart: Wegwijzer voor zelfstandig thuis wonen.

Op de huidige website is nu een prachtige combinatie ontstaan van (product)kennis van deskundigen, ervaringen van gebruikers en een overzicht van mogelijke demonstraties en/of verkooppunten waar de geboden oplossingen beleefd kunnen worden.

“Ik hoop dat alle bezoekers met de geboden informatie van deze website hun voordeel zullen doen en op deze manier goed voorbereid de toekomst tegemoet zullen gaan.”

Gratis verzending

Bij bestellingen vanaf € 75,-

Eenvoudig ruilen & retour

14 dagen, niet goed = geld terug

Levering in NL & België

Wij gaan de grens over

100% veilig

iDeal / Billink / Creditcard

De waardering van www.comfortadvies.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 58 reviews.